Direktlänk till inlägg 1 december 2008

Listande, del 2

Av Christian - 1 december 2008 12:22

Ännu en lista, ännu ett försök att bringa ordning i kaos

 

Filmer:

 

Chrouching Tiger, Hidden Dragon

Får representera hela WuXia-genren. Med smärtsamt vackra miljöer, intensiva och välkoreograferade strider och tårdrypande tragiska relationshistorier är det här ett svårslaget mästerverk.  Hedwig and the Angry Inch.

Ett ord: Queer. Punk-rock musikal med ett misslyckat könsbyte dess bittra resultat, fantastiska texter och imponerande regi + titelroll av J. Cameron Mitchell.

”I´m the new Berlin wall, baby… try an´ tear me down!”  Ghost in the Shell 2: Innocence

Har länge gillat såväl första filmen som serien, men denna uppföljare tar allt som gjorde ettan bra och höjer det till nya nivåer. Blandningen av traditionell animering och datorgrafik tar tid att vänja sig vid men storyn, karaktärerna och det filosofiska djupet är något alldeles extra.

”When machines learn how to feel, who decides what is human?”  Bram Stokers Dracula

Francis Ford Coppolas filmatisering med Winona Ryder och Keanu Reeves må ha sina brister vad gäller skådespelartalang, men inte värre än att jag kan bortse från det då det vägs upp av annat. Scenografin är nästan *för* snygg, och symboliken med de starka färgerna, scenernas övertoningar och inte mist Gary Oldman som Dracula (och Tom Waits i en… speciell… biroll!) gör denna till en given favorit.


  

X-men

Knappast otippat att den hamnar här. X-men har varit mina hjältar sen jag lärde mig läsa, och Bryan Singer har sannerligen lyckats med sin filmatisering av de två första filmerna, och många av de teman som gör att jag älskar serien kom tydligt fram. Trean var ok, men regissörsbytet blev lite väl tydligt.

Go Nightcrawler!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Azalé

1 december 2008 15:55

Oh? Totalt glömt det fanns en ghost-tvåa, men ska ses asap. Danke!

 
Ingen bild

hemlox

2 december 2008 08:30

... och glöm inte qatt det finns en tredje dessutom. Den bygger dock vidare på seriernas kontinuitet och har inget att göra amed filmerna

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Christian - 4 september 2013 15:30

As I said in my earlier notes, it has as of today been twenty years since the death of my uncle. Twenty long years of paranoia, fear and though suppressed by endless effort… a certain apprehension.   I know in my bones that but for a mir...

Av Christian - 18 april 2013 11:16

    My days I spend in loneliness mind-numbing Into this unlife forced by bitter fate Each day´s the same as all the ones before it No fear, no faith nor love or even hate   Prime solace found in grapes so sweet, fermented Kind Bacchu...

Av Christian - 18 december 2012 13:37

(Som alltid: copyright C. Landgren 2012 -> )   I woke one Christmas morningand the snow fell mixed with soot,I went outside to try to seewhatever was afootWith my eyes up to the skyI saw the strangest sight;wreathéd in a cloud of steamwas S:t ...

***

Av Christian - 30 oktober 2012 17:33

Queer- och Critical TheoryJa, mina vänner, som  ni ser håller jag mig inom samma sfär som som i diskussionen runt Asplund och hans strävan att finna betydelsen bakom fenomenen. Här tänker jag dock inte försök ta reda på vad queerteorin betyder, utan ...

Av Christian - 27 september 2012 18:18

I was in a spot of trouble back in 1886flat out broke in ragged clothes and shoes that´d sprung a-leakhaving run afoul of villains full of truly wicked tricksand my days lately turned into an endless hide-and-seek By the Queen condemned "a he...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se