Direktlänk till inlägg 29 november 2008

Kompensation eller katharsis?

Av Christian - 29 november 2008 15:57


Har som de flesta säkert vet högvis med skelett i garderoben och kartong efter kartong efter kartong med nojjor som borde plockas fram, sorteras och summariskt kastas bort, men vet som valigt inte ens var jag ska börja. Så vad är lösningen?

Ta det mest onödiga först, och börja lista det jag vet att jag redan har koll på, som ett sätt att få fram i alla fall en liten röd tråd genom skallen. Alltså; favoriter inom ett gäng skilda områden, utan inbördes rangordning; bara namn som av olika anledningar höjer sig över resten och alltid kommer att ha hedersplatser hemma hos mig.

Vi startar för dagen med det viktigaste av allt: Böcker*China Mieville – Perdido Street Station
Om Jules Verne, Clive Barker och Tad Williams satt uppe en natt och tog LSD tillsammans så skulle de *kanske* kunna skapa en lika fascinerande steampunnk/sci-fi/noir/fantasyvärld. Kanske


*Neal Stephenson – Snow Crash
Cyberpunk när den är som allra bäst. Dystopisk nära framtid, maffia-syndikat, virtual reality, sumerisk magi och en stentuff antihjälte med samurajsvärd. What´s not to like?


*Douglas Adams – The Hitch-hikers Guide to the Galaxy
Behövs egentligen någon förklaring? Måhända inte bra litteratur på något sätt, men vinner sin plats här genom ren och skär absurditet och surrealism.


*George R R Martin – A Game of Thrones
Mörk, realistisk fantasy i en värld plågad av inbördeskrig och maktkamp. Ingen går säker; en huvudperson kan falla med en pil i ryggen, och en genomrutten skurk kan visa sig vara en hjälte.*Aleister Crowley – Liber Al vel Legis: The Book of the Law
"Man has the right to love as he Will; take your fill and Will of Love as ye Will, where, when and with whom ye Will”

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Christian - 4 september 2013 15:30

As I said in my earlier notes, it has as of today been twenty years since the death of my uncle. Twenty long years of paranoia, fear and though suppressed by endless effort… a certain apprehension.   I know in my bones that but for a mir...

Av Christian - 18 april 2013 11:16

    My days I spend in loneliness mind-numbing Into this unlife forced by bitter fate Each day´s the same as all the ones before it No fear, no faith nor love or even hate   Prime solace found in grapes so sweet, fermented Kind Bacchu...

Av Christian - 18 december 2012 13:37

(Som alltid: copyright C. Landgren 2012 -> )   I woke one Christmas morningand the snow fell mixed with soot,I went outside to try to seewhatever was afootWith my eyes up to the skyI saw the strangest sight;wreathéd in a cloud of steamwas S:t ...

***

Av Christian - 30 oktober 2012 17:33

Queer- och Critical TheoryJa, mina vänner, som  ni ser håller jag mig inom samma sfär som som i diskussionen runt Asplund och hans strävan att finna betydelsen bakom fenomenen. Här tänker jag dock inte försök ta reda på vad queerteorin betyder, utan ...

Av Christian - 27 september 2012 18:18

I was in a spot of trouble back in 1886flat out broke in ragged clothes and shoes that´d sprung a-leakhaving run afoul of villains full of truly wicked tricksand my days lately turned into an endless hide-and-seek By the Queen condemned "a he...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se