Direktlänk till inlägg 29 mars 2008

"kyla i hjärta och hand och ben, kall vare sömn under kummelsten"

Av Christian - 29 mars 2008 15:16

Att mitt hus är importerat från Amityville är ingen större nyhet, men nu har det verkligen visat sig från sin allra mest intressanta sida igen.

Någon gång under natten till idag krashade värmepannan, vilket jag märkte när jag vaknade vid 4:tiden i morse av att skakade av köld så till den grad att det tillochmed var otänkbart att gå ur sängen och leta upp kläder och filtar. Överlever dock, och ringer hyresvärden ett par timmar senare...

...och karljäveln är i Skåne (wtf?) men lovar att skicka hantverkare under dagen, och kan jag hålla mig hemma för att släppa in honom? Visst, no worries säger Hemloxen och väntar, och väntar, och väntar och väntar. Tills klockan 13, då värden ringer o kollar vad som hänt, får veta att rörmokaren inte kommit, lovar att få hit honom snabbt.

Väntar.
Väntar.


Dricker mugg efter mugg med the för att hålla kroppstemeraturen över 30 grader.


Klockan 15 dyker värden upp, får veta att inget hänt och verkar tycka att det är *mitt* fel att han tvingats köra hit från Skåne i förskräckligt väder, varvid han försvinner ut muttrandes något på Isländska som jag innerligen hoppas var riktat mot den försvunne rörmokaren :/

Sitter sålunda här med långkalsonger, 3 par strumpor, tjocka byxor, duntofflor, 3 långärmade tröjor, morronrock, halsduk och fingerlösa handskar.
Oh well...blundar jag kan jag inbilla mig att den skabbiga morronrocken är en gammaldags rökrock i sammet, och att jag i själva verket är en ledbruten gammal engelsk lord som stapplar runt i sin dragiga, fallfärdiga herrgård ute på Dartmoor-heden. Dock har den något mindre glamorösa verkligheten en märklig förmåga att tränga sig på och drömmens glas med maltwhiskey visar sig vara en kopp ingefärs-the.


Det är i allfall inte minusgrader ute idag, en liten välsignelse att vara tacksam för. Om dom inte behöver hugga loss mitt stelfrusna lik från skrivbordet i morgon, så fortsätter sagan då.

Over and out,

H.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Christian - 4 september 2013 15:30

As I said in my earlier notes, it has as of today been twenty years since the death of my uncle. Twenty long years of paranoia, fear and though suppressed by endless effort… a certain apprehension.   I know in my bones that but for a mir...

Av Christian - 18 april 2013 11:16

    My days I spend in loneliness mind-numbing Into this unlife forced by bitter fate Each day´s the same as all the ones before it No fear, no faith nor love or even hate   Prime solace found in grapes so sweet, fermented Kind Bacchu...

Av Christian - 18 december 2012 13:37

(Som alltid: copyright C. Landgren 2012 -> )   I woke one Christmas morningand the snow fell mixed with soot,I went outside to try to seewhatever was afootWith my eyes up to the skyI saw the strangest sight;wreathéd in a cloud of steamwas S:t ...

***

Av Christian - 30 oktober 2012 17:33

Queer- och Critical TheoryJa, mina vänner, som  ni ser håller jag mig inom samma sfär som som i diskussionen runt Asplund och hans strävan att finna betydelsen bakom fenomenen. Här tänker jag dock inte försök ta reda på vad queerteorin betyder, utan ...

Av Christian - 27 september 2012 18:18

I was in a spot of trouble back in 1886flat out broke in ragged clothes and shoes that´d sprung a-leakhaving run afoul of villains full of truly wicked tricksand my days lately turned into an endless hide-and-seek By the Queen condemned "a he...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se